Als kind zat ik continu met een pen in mijn hand. Uit die pen vloeiden verhaaltjes over Jip Konijn en zijn vriendjes in het dierenbos, dagboekberichten en talloze brieven aan penvriendinnetjes. Tegen de tijd dat ik twaalf was, had ik besloten dat ik kinderboekenschrijver of journalist wilde worden.
Uiteindelijk ging ik communicatie- en informatiewetenschappen studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Mijn plan om de nieuwe Thea Beckman te worden was toen allang van de baan, maar journalistieke ambities waren er nog steeds. Dus raapte ik mijn moed bij elkaar en meldde me in mijn tweede studiejaar bij het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS), wat een geweldige leerschool bleek. Een paar jaar later kon ik als freelancer voor Universiteitsblad Vox aan de slag.
Na mijn afstuderen bleef het idee om de journalistiek in te gaan in mijn hoofd spoken. Maar welke richting wilde ik daarmee in? Om dat te verkennen liep ik onder meer stage bij de webredactie van Vrij Nederland en volgde ik een intensieve cursus wetenschapsjournalistiek bij SCW. Uiteindelijk kwam ik terug bij de conclusie die ik als kind eigenlijk al kende: ik wou verhalen schrijven.
Als iets een wereld is vol verhalen, dan is het wel de wetenschapswereld. Ik vind het enorm interessant om vanaf de zijlijn in die wereld mee te kijken en datgene wat ik leer te vertalen naar een groter publiek. Inmiddels heb ik meer dan tien jaar ervaring als zelfstandig wetenschapsjournalist. Mijn artikelen verschenen o.a. in Quest, KIJK, universiteitsblad Vox, Psychologie Magazine en de Volkskrant. Mijn inhoudelijke interesse is breed, hoewel met focus op psychologie, brein, gezondheid (medisch) en biologie.
“Jouw kracht zit ‘m in je stilistische creativiteit en in je vermogen je in de lezer te verplaatsen. (…) Je paart een kritische gezindheid – niets voor zoete koek aannemen – met een zekere onbevangenheid. Je laat je leiden door je nieuwsgierigheid, en die is niet eng begrensd. Je weet hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden, en je wekt vertrouwen bij de lezer.”
Sander van Walsum, cursusleider SCW, najaarscursus 2013.